Open de Kinderboekenweek op feestelijke wijze. Zing met de hele school de hit Reis mee! en sta stil bij allerlei voertuigen die deze week centraal staan in verschillende boeken.
Stap in en doe mee!

We gaan dansend en zingend de Kinderboekenweek in!

Op deze pagina vindt u lessen bij het Kinderboekenweekgeschenk 2019: Haaientanden van Anna Woltz.

U vindt hier online lessen bij het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019: André het astronautje: op zoek naar Laika van André Kuipers en Natascha Stenvert.

In alle kerntitels voor groep 1 & 2 van de Kinderboekenweek staan voertuigen centraal. Het is een breed scala aan titels: enkele verhalende prentenboeken over bijzondere voertuigen als een ark, een luchtballon of vliegtuig, een informatieve prentenboek waarin de fiets centraal staat, en een zoekboek rondom een boot.

In alle kerntitels voor groep 3 & 4 van de Kinderboekenweek staan voertuigen centraal. Het is een breed scala aan titels: een voorleesboek over een piratenboot, een boek met kinderliedjes uit de hele wereld (met cd!), een prentenboek waarin een veerboot centraal staat, een eerste leesboek vol rijm over voertuigen en een informatief boek met allerlei weetjes over voertuigen.

In alle kerntitels voor groep 5 & 6 van de Kinderboekenweek staan voertuigen centraal. Het is een breed scala aan titels: een klassieker over een reis met een lift, een hilarisch leesboek over een reis met een teletijdtobbe, een (voor)leesboek over een wel heel reislustige jongen, een verhalenbundel vol bijzondere voertuigen van een populair schrijversduo en een informatief boek over de wereld van voertuigen en machines.

In alle kerntitels voor groep 7 & 8 van de Kinderboekenweek staan voertuigen centraal. Het is een breed scala aan titels: een informatief boek met leuke feiten over heel veel voertuigen, een leesboek over een bijzondere treinreis, een fictief reisverslag van een zeiltocht, een reis van een verhalenverteller in het Mesopotamië van 2000 v. Chr. en een kunstzinnig boek over rivieren en waar die je brengen.

SchoolTV maakte speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 afspeellijsten met diverse video's die aanluiten bij het thema van 2019: Reis mee!

De verschillende afspeelijsten vindt u op https://schooltv.nl/kinderboekenweek2019/

Op de pagina van Land van Lezen vindt u gedurende de hele week verschillende opdrachten en aanvullend materiaal om tijdens uw les in de Kinderboekenweek te gebruiken. Hier vindt u de link om het aanvullende materiaal te bekijken.